Regisztráció az adatbázishoz való hozzáféréshez – általános feltételek

 

  1. Bevezetés

Az " Alföldi Szlovákság Genealógiai Kutatásáért Egyesület“ (a továbbiakban: Egyesület)"  saját honlapot hozott létre  a www.genealogiadolnozemskychslovakov néven (a továbbiakban: honlap) az Anyakönyvek fejezetet azzal a céllal, hogy az Alföldi  szlovákok által alapított településekről az anyakönyvi indexeket bejegyzésket elérhetővé tegyük. Ebben a fejezetben  érhető el néhány Alföldi  evangélikus egyház  eddig feldolgozott anyakönyvi adata  - Anyakönyvek Adatbázisa.

A weboldalon nem regisztrált vendégek, az ingyenesen regisztrált vendégek, a fizetős felhasználók – előfizetők – mindannyian a feltételek szerint „Felhasználók”.

  1. Az anyakönyvi adatbázisban voló munka feltételei

Weboldalunkon az Anyakonyvek Adatbázisán keresztül nyújtott szolgáltatásokat a nemfizetős verzión túl csak  előfizetéssel rendelkező felhasználók vehetik igénybe. Ehhez a felhasználónaksaját fiókot kell létrehoznia - regisztrálnia kell. A regisztráció során a felhasználónak pontos, teljes és naprakész információkat kell megadnia. Az anyakönyvi index hozzáférése összhangban van a személyes adatok védelméről szóló 1. sz. 18/2018 Z.z. törvénnyel.

A hozzáférés aktiválásával az Anyakönyvek Adatbázisihoz  Ön elfogadja:

  • A szerzői jog és a szellemi tulajdonjog elveinek betartását,
  • Átvállalja a felelőséget az Ön fiókján keresztül vagy bejelentkezési adataival létrehozott nyilvántartások adatbázisában történő használatért és tevékenységért,
  • Azt a feltételt, hogy a weboldalon az Anyakönyvek Adatbázisában  található tartalom vagy információ nem értékesíthető, nem reprodukálható és nem tehető közzé, kivéve a  jelen feltételekben kifejezetten meghatározott esetekben. 
  1. Anyakönyvek  adatbázisa

Az anyakönyvek adatbázisa fényképeket, dokumentumokat, nyilvántartásokat és az anyakönyvek indexelt bejegyzéseit tartalmazza - amelyek az Egyesület szerzői és szellemi tulajdonát képezik.

Ön egyetért azzal, hogy:

  • Az Anyakönyvek adatbázisát csak akkor használja, ha az személyes kutatáshoz, saját családfájának elkészítéséhez, vagy a családtörténet szakszerű genealógiai kutatáshoz szükséges,
  • Az Anyakönyvek adatbázis részleges-minimális tartalmát csak akkor tölti le, ha az a kutatás szempontjából releváns keresési eredményként szolgál,
  • Ön betartja a szerzői jog és egyéb tulajdoni jogokról szóló törvény minden rendelkezését az Anyakönyvek adatbázisból letöltött vagy nyomtatott bármely tartalommal kapcsolatban,
  • Ön nem terjeszti, nem teszi újra közzé vagy értékesíti a Anyakönyvek adatbázis jelentős részét,
  • Ha nyilvános tartalomnak számító egyedi fényképek és dokumentumok egy kis részét szeretné használni, vegye fel velünk a kapcsolatot írásbeli engedélyünk megszerzése érdekében.

 

  1. A szellemi tulajdon tisztelete

A portállon fiókja használata közben:

  • Ön egyetért azzal, hogy nem tesz közzé és nem oszt meg olyan tartalmat, amely  szerzői joggal  vagy a szellemi tulajdonjoggal védett, beleértve a más felhasználók által közzétett képeket és történelmi dokumentumokat, amíg ilyen tartalomra nincs konkrét engedélye a  szerzői , tulajdonjogi, vagy szellemi jogoggal bírótól.
  • Ön nem reprodukálja vagy értékesíti az Alföldi-szlovákok genealógiája webhely  szolgáltatásait vagy tartalmának egyetlen részét sem, és nem tölt le szisztematikusan adatokat az adatbázisokból egy másik adatbázis létrehozása vagy bármilyen másik  kiegészítése céljából.

 

  1. Személyes adatok védelme

Az egyesület célja, hogy feldolgozza és indexelje az Aföldi szlovákok által alapított települések anyakönyveit, hogy megőrizze, feltárja őseink történetét, és információkat bocsásson az utódok rendelkezésére saját kutatásukhoz és saját családfájuk elkészítéséhez. Szolgáltatásaink aktív elérhetővé tétele érdekében „személyes adatokat” gyűjtünk, dolgozunk fel és tárolunk, amelyek olyan információk, amelyek közvetlenül vagy közvetve azonosíthatják Önt, nevezetesen: neve, e-mail címe és címe, vagy számlázási címe. Ez az adatvédelmi nyilatkozat leírja az Ön személyes adatainak gyűjtésére, tárolására és feldolgozására vonatkozó eljárásainkat, valamint azokat az ellenőrzéseket, amelyeket szolgáltatásaink részeként biztosítunk ezek kezeléséhez. 

Az Ön személyes adatait kizárólag szolgáltatásaink frissítésére, fejlesztésére és bővítésére használjuk, amely magában foglalja:

  • A regisztrációs adatbázishoz való hozzáférésének ellenőrzését
  • Mint előfizető, befizetésének feldolgozását
  • Hiba, csalás vagy más bűnözői vagy káros tevékenység észlelése és  védelem esetében

Személyes adatait az Önnel való kommunikációra használjuk fel, például amikor:

  • Megválaszoljuk kérdéseit az előre fizetett szolgáltatások beállításakor
  • Tájékoztatjuk az aktiválásról, változásokról vagy új szolgáltatásokról
  • Műszaki, biztonsági és egyéb üzemeltetési problémák megoldásával kapcsolatban válaszolunk az Ön igényeire

Az egyesület nem osztja meg az Ön személyes adatait harmadik személlyel.

Az egyesület megőrzi a fiók létrehozásakor megadott személyes adatokat mindaddig, amíg Ön nem kéri fiókja törlését.